logo
Search:

BANANKAKA

 

 BANANKAKA 

 

50 g smör

2 dl brun farin

1 krm salt

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bikarbonat

2 ägg

2 msk mjölk

2 dl rågsikt

2 mosade bananer

75 g grovt hackad mörk choklad

 

Rör smör och brun farin mjukt och smidigt.

 Tillsätt salt, vaniljsocker, bikarbonat och äggulor.

 Rör så att allt blandas.

 Tillsätt mjölk och rågsikt.

 Rör så att allt precis blandas (rör man för mycket så blir kakan seg).

 Tillsätt de mosade bananerna och chokladen.

 Vispa äggvitorna till hårt skum.

 Rör försiktigt ner vitorna  i smeten.

 Häll upp i en smord form och grädda i 175 grader i 40-45 min.

 Jag brukar hälla över lite florsocker över kakan men det är en smaksak.

 

Sidan uppdaterad 2022-01-09