logo
Search:

CATTANS BACONPAMNKAKA

 

CATTANS BACONPAMNKAKA

2 pkt bacon

3 ägg

3 dl röd mjölk

3 dl vetemjöl

3 dl röd mjölk igen

75 gram smör

1 nypa vaniljsocker

1 nypa salt

 

Ugn: 225 grader

 

Lägg ut det klippta baconet i en ganska stor ugnsfast form.

Sätt in i ugnen,

Smält smöret

Vispa äggen

häll 3 dl mjölk i smeten

Rör ner vetemjölet till en jämn smet.

Dofta ner salt och vaniljsocker.

 Tillsätt resten av mjölken och det smälta smöret.

Sänk ugnen till 175 grader och ta ut baconet.

 Häll smeten i formen och fördela med en stekspade eller slickepott

 om det behövs.

Grädda i 30 minuter.

Låt pannkakan vila en stund efter att du tagit ut den.

 Den behöver stanna till innan du  äter den.

 

 Servera med äppelmos eller äppelsylt.

 

Sidan uppdaterad 2022-01-09