logo
Search:

EKEBYS CHOKLADKRÄM

 

EKEBYS CHOKLADKRÄM (6 personer)

 

25 G smör eller margarin

2 Dl vatten

1 Dl starkt kaffe

3 Tsk potatismjöl

2 Msk socker

1 nypa salt

4 Msk kakao

250 G mörk blockchoklad

1 ½ Dl vispgrädde

 

Till garnering:

Maränger

Rostad mandel

 

Blanda smör, vatten, kaffe, potatismjöl, socker, salt och kakao i en kastrull och låt det sjuda upp men inte koka under vispning till en smidig, slät kräm.

Ta kastrullen från värmen.

Bryt chokladen i bitar och låt den smälta ner i krämen.

Rör om och smaka av.

Kanske behövs lite mer socker,

 Men det ska smaka bittert.

Vispa grädden och rör ner den lätt, så att det blir en strimmig massa, som sedan hälls upp i en skål.

Garnera med maränger och rostad mandel strax före serveringen.

 

Sidan uppdaterad 2022-01-09