logo
Search:

Curry-gryta

 

Curry-gryta

 800 g - 1 kg fläskfilé
salt och peppar
1 gul lök
1 röd paprika
1 liten morot
2 vitlöksklyftor
1 äpple, skalat och urkärnat
3 msk curry
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 buljongtärningar (grönsaks- eller, -höns)
1 dl vatten
3 dl grädde
1 nypa socker
basmatiris
 
Tillbehör vid sidan: ananas, banan, mandarinklyftor, jordnötter, kokosflingor

 och mango chutney
 
1. Putsa fett och hinnor från köttet, skär i skivor och stek det gyllene i smör. Salta och peppra.
2. Finhacka lök, paprika, skala morot, vitlök och äppel och fräs utan att ta färg tillsammans med smör i en tjockbottnad gryta.
3. Pudra curry
4. Tillsätt kokosmjölk, vatten och grädde och smula ner buljongtärningarna
5. Låt allt koka tillsammans under lock i tio minuter
6. Mixa med hjälp av en handmixer till en slät sås direkt i grytan
7. Smaka av med salt och peppar, och en nypa socker
8. Blanda ner köttet och låt allt bli varmt (köttet ska vara genomstekt)
9. Servera skiten och ät

 

Sidan uppdaterad 2022-01-09